Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Kitesurfing?

Kitesurfing er simpelthen verdens sjoveste sport! Man lader en drage trække en hen over vandet, samtidig med at man har fødderne i et par bindinger der sidder fastspændt på et board, der ca. er samme størrelse som et snowboard. Ved at skære på vandet med boardet, og vinden i kiten kan man sejle langs kysten og tilogmed hoppe op i luften hvis man vil.

Kiten er 18-25 meter fra en, hvilket giver en helt fantastisk frihedsfornemmelse. Det at man glider hurtigt hen over vandet, surfer på bølger, for derefter at lave et 5 meter højt hop er en ubeskrivelig følelse. En blanding af at stå på ski, skateboard og at flyve… helt fantastisk.

Hvorfor skal jeg tage et kursus i kitesurfing først? Kan jeg ikke bare købe en drage og så afsted?

Det kan godt være man umiddelbart tænker at et kitesurfing kursus er dyrt, men der er mange gode grunde til at man bør tage et.

Den vigtigste grund er, at du og andre der færdes omkring dig, ikke skal komme til skade. Uden et kursus sætter du dig selv og andre i fare, for der er utrolig meget power i en kite, og den skal man lære at håndtere. Desuden risikerer du at ødelægge din nye kite som du måske har brugt 10.000 kr på.

Tag et kursus for din egen og andres skyld. På Amager Kiteskole lærer du også nye surfere at kende og har det sjovt samtidigt.

Hvis Kitesurfing skal forblive en sport i Danmark, kan vi ikke have en masse ulykker på strandene.

Hvad med tilskuere?

Alle er velkomne til at kigge på og det kan være et utrolig flot syn fra strandkanten, når der ligger en masse kitesurfere i vandet samtidig.

Om ansvar og forsikring – Er Kitesurfing farligt?

Kitesurfing er en ekstremsport, og der er store krafter involveret i at kitesurfe, som man skal have respekt for. Din bedste “ven” (kiten) kan hurtigt blive til din værste fjende, hvis du ikke ved, hvordan du skal håndtere en kritisk situation. Det er vigtigt, at du har taget et kursus, og ikke mindst lytter til alt det din instruktør fortæller dig.

Vi tager hånd om sikkersudstyret, og sørger for, at du bliver nøje og forsvarligt instrueret i, hvordan man kitesurfer. Vi anbefaler, at gå din forsikring igennem, inden du starter, hvis uheldet skulle være ude.

Skal jeg kunne noget inden jeg starter?

Nej, du skal bare komme som du er.

Skal jeg være i god form inden jeg starter med at kitesurfe?

At være i god form kan være en fordel, men det er absolut ikke et krav. Alle former, aldre og størrelser kan nyde sporten.

Det er dog vigtigt at man kan svømme og føler sig godt tilpas i vand.

Hvor lang tid går der inden jeg er oppe og kan surfe?

Det er forskelligt fra person til person. Lige fra nogle timer til nogle dage. At lære at kite mod vinden kan tage nogle dage, men også op til en måned.

Behøver jeg selv medbringe noget udstyr til kursuset?

Amager Kiteskole sørger for alt udstyr, du skal bare medbringe badetøj og ellers møde op som du er.

Hvilket udstyr behøver jeg når jeg er færdig med kursuset og skal kite på egen hånd?

Du skal bruge en våddragt, en kite med bom og liner. Et board, en pumpe og en trapez.

Hvilken type kite skal jeg købe?

Kitesurfing er en meget individuel sport, og der findes derfor mange forskellige meninger om hvilken kite der er den bedste.

Den type kite som Amager Kiteskole anbefaler er en Bow-Kite som er en sikker kite med en god sikkerhedsordning på bommen.

Hvilken størrelse kite skal jeg købe?

Det kommer helt an på hvad du vejer, og hvilke vind forhold der er, der hvor du skal kitesurfe.

Kontakt Amager Kiteskole, så hjælper vi dig med det der passer netop dig.

Hvor kan jeg kitesurfe henne?

Kan jeg købe kiteudstyr hos Amager Kiteskole?

Ja. Kontakt os endelig, så hjælper vi dig.